Belföld

PM:400 ezer áldozata van a bóvli gazdaságpolitikának

ötforintos érme (ötforintos, pénzérem, forint, )
ötforintos érme (ötforintos, pénzérem, forint, )

A svájci frank hullámvasútja megmutatta, a forint árfolyama kiszámíthatatlan – az ellenzéki párt szerint a kormány tehet erről.

Csütörtök délelőtt a forint bezuhant a svájci frankkal szemben és pár percre elérte a hihetetlennek tűnő 400 forintos határt is. Ez bebizonyította, hogy a forint stabilitása csak látszólagos. Egy erősebb devizapiaci vihar azonnal felborította a forint árfolyamát – írja a Párbeszéd Magyarországért közleményében.

Ennél súlyosabb, hogy akár 400 ezer, nem lakáshitellel rendelkező háztartásban is többszörösére ugorhat a fizetendő havi törlesztőrészlet – emelték ki A devizás személyi kölcsönnel, autólízinggel és egyéb nem lakáscélú hitellel bíró adósok valamint a devizahitellel rendelkező kis- és közepes vállalkozások számára emelkedhet meg durván a havi törlesztőrészlet és veszíthetik el autójukat, inoghat meg vállalkozásuk, mondhatják fel a hitelüket – fogalmaznak.

A PM számos alkalommal elmondta, a bóvli gazdaságpolitika eredménye a sérülékeny, ingatag forint. Egyértelművé vált, hogy a Fidesz még sok bajban lévő devizahiteles család problémáját söpörte eddig a szőnyeg alá – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik