Belföld

DK: csak a kommunisták csináltak olyat, mint Orbánék

Molnar-Csaba(430x286).jpg (Molnár Csaba)
Molnar-Csaba(430x286).jpg (Molnár Csaba)

Strasbourg megerősítette a Demokratikus Koalíció álláspontját, miszerint a magyar kormány magántulajdont sértett a trafikkoncessziók ügyében – írta a döntés kapcsán közleményében Molnár Csaba.

A Demokratikus Koalíció alelnöke hozzátette, hogy „a korrupt kormány természetesen minden jogos tiltakozást szeretne politikai hisztériakeltésnek bélyegezni, akkor azonban vereséget szenved, amikor azokkal egy európai bíróság is egyetért”. A politikus hangsúlyozta, hogy „Orbán Viktor kormányáról immáron bíróság mondta ki, hogy megsértette a magántulajdont, noha korábban ilyet csak a kommunista államhatalom csinált Magyarországon”. Molnár kiemelte, hogy „még nem is emelkedett jogerőre a döntés, a korrupt kormány – az állami dohányellátóval – még több ember megélhetését vette el azóta büntetlenül”. 

A közleményben kitérnek arra, hogy Demokratikus Koalíció korábban minden alkotmányos eszközzel küzdött a trafikmutyi ellen, többek között perrel kényszerítette rá a kormányt az ügy dokumentumainak a kiadására. 

A DK álláspontja szerint a kormány a magántulajdon megsértésével mit sem törődve vette el a trafikosok munkáját, hogy a saját holdudvarának osztogassa a dohánykoncessziókat, ezért a párt üdvözli a strasbourgi, őket megerősítő döntést – zárul a közlemény.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: több trafikkárosult fordult a strasbourgi bírósághoz, amely panaszaikat befogadta, a magyar államot pedig felszólította, ismertesse álláspontját. Első fokon, nem jogerősen azt mondta ki az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban kedden, hogy a magyar állam megsértette a magántulajdont megillető védelmet, amikor 2013-ban megfosztotta Vékony László soproni trafikost engedélyétől, hogy dohánytermékeket áruljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik