Belföld

Belvárosi ingatlanügyek: Juhász nem megy el a bizottsági ülésre

Az önkormányzati képviselő szerint addig nincs értelme megjelenni az V. kerület pénzügyi bizottságának a belváros gyanús ingatlanügyeit vizsgáló ülésén, míg a "bűnszervezet tagjai" befolyásolják annak munkáját.

Nem asszisztálok egy olyan kutyakomédiához, ahol a fideszes bizottsági többségen múlik, mit vizsgálnak, milyen következtetésre jutnak és milyen szankciókat hoznak – tulajdonképpen saját magukkal szemben” – jelentette ki Facebook-oldalán Juhász Péter, aki hozzátette: önkormányzati képviselőként egy eseti bizottság létrehozására tett javaslatot, „amit minden ellenzéki képviselő támogatott, a fideszes többség azonban leszavazta”.

Juhász Péter úgy látja, nem az egyes eseteket kellene megvizsgálni az ingatlaneladásokkal kapcsolatban, “hanem azt a rendszert, amit Rogán Antal polgármestersége idején az ingatlanvagyon kijátszására létrehoztak“. A politikus azt írta: “Akkor fogok elmenni egy ilyen ülésre, ha a bűnszervezet tagjai már nem tudják befolyásolni annak munkáját, mint most. Addig a lemondásukat követelem.

Ahogyan korábban hírt adtunk róla, Steiner Pál, az V. kerületi Pénzügyi Bizottság MSZP-s elnöke tavaly novemberben jelentette be, hogy a belvárosi ingatlaneladásokat taglaló sajtóértesülések miatt összehívja az általa irányított testület rendkívüli ülését, amelyre meghívja Rogán Antalt és Sélley Zoltánt, a kerületi vagyonkezelő volt igazgatóját, a jelenlegi jegyzőt. Steiner leszögezte: a bizottsági ülés napirendjére tűzi az elmúlt nyolc év ingatlanértékesítései szabályszerűségének és megtérülésének vizsgálatát.

A homályos belvárosi ingatlanértékesítések legújabb fejezetéről mi is írtunk: a Károly körút 22-24.-ben 240 millió forintért adott el az V. kerület önkormányzata két, összesen 150 négyzetméteres üzletet 2011 nyarán, százmilliós kedvezménnyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik