Belföld

Az Együtt leolvasztaná a Miniszterelnökség emberállományát

Az Együtt közleményben követeli a kormánytól, hogy csökkentse a túlméretezett Miniszterelnökség létszámát. Lázár János minisztert elszámolásra szólítják fel.

Ahogyan mi is hírt adtunk róla: a Lázár János vezette Miniszterelnökség létszáma nagyot ugrott 2010 óta. A Miniszterelnökségen már 614 ember dolgozik, a háttérintézményekkel és a kormányhivatalokkal együtt 34 ezer ember tartozik az irányítása alá.

A Fidesz öt évvel ezelőtti hatalomra jutásakor olcsóbb, kisebb és egyszerűbb bürokráciát ígért. „Ezzel a jelmondattal tapasztalt köztisztviselők ezreit távolították el – indoklás nélkül – a központi közigazgatásból. Most láthatjuk: mindez hazugság volt” – jelenti ki a párt. Úgy látják, a bürokrácia egyre növekszik, „bizonyos egységeket pedig kizárólag azért hoznak létre, hogy leszerepelt fideszes politikusok kifizetőhelyeként használják azokat.

Az Együtt közleményében arra szólítja fel Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy számoljon el azzal, mi indokolja azt, hogy két év alatt duplájára nőtt az általa vezetett tárca. A párt úgy látja: kevesebb államtitkár, sokkal kevesebb helyettes államtitkár, és kisebb apparátus kell, ezért felszólítják a csúcsvezetőt, hogy jelentősen csökkentse a Miniszterelnökség létszámát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik