Belföld

Szijjártó szerint túlzottak az amerikaiak aggodalmak

szijjarto(210x140).jpg (szijjártó)
szijjarto(210x140).jpg (szijjártó)

A külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) fórumán elmondta, csak politikai kérdésekben vannak nyitott kérdések, azok eltúlzott aggodalmakon alapulnak.

„Magyarországnak érdeke a magyar-amerikai viszonyban meglévő nyitott politikai kérdések lezárása, mert a magyar külpolitika és külgazdasági stratégia sikeréhez szükség van a kiegyensúlyozott kapcsolatra az Egyesült Államokkal minden területen” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az AmCham üzleti fórumán.

Szerinte a védelmi és gazdasági ügyekben kitűnő a magyar-amerikai viszony, egyedül a politikai együttműködésben vannak nyitott kérdések. A Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak túlzásokon alapulnak – jegyezte meg.

Szijjártó bejelentett három új amerikai beruházást is, amelyek Magyarországra érkeznek. Az új beruházások – amelyekről néhány héten belül hivatalos bejelentést tesznek – összesen több mint 500 új munkahelyet teremtenek, összértékük 15,5 millió dollár (4,17 milliárd forint).

Az Oracle céggel a kormány néhány héten belül stratégiai együttműködési megállapodást ír alá, így a kaliforniai székhelyű szoftverfejlesztő lesz a tizedik olyan, Magyarországon befektető amerikai vállalat, amellyel stratégiai megállapodást köt a kabinet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik