Belföld

Kizsigerelt állatok, levágott szarvasfejek a turistaút mellett

Kizsigerelt állatok (Kizsigerelt állatok, vad, erdő, megölt állat)
Kizsigerelt állatok (Kizsigerelt állatok, vad, erdő, megölt állat)

Horrorfilmbe illő látvány tárult a kirándulók szeme elé a Bükkben: egy vadászat után állatok maradványait találták meg a Hideg-kúti-völgyben, jelzett turistautak közelében.

“Jelzett turista útvonaltól 15 méterre szétdobálva a belsőség, levágott fejek, lábak. A patakban szintén több testrész, belsőség” – írták az interneten a látványról. Az Egri Ügyek írásából kiderül, vadászat volt a szóban forgó területen szombaton, ekkor egyes turistautakat is lezártak. Az állati maradványokat ez után találták az erdőben.

Fotók: Bíró Norbert

A Cink.hu a történtekhez hozzáteszi, hogy egy hivatásos vadász szerint semmiféle jogszabály vagy törvény nem tiltja, hogy a vadászok az erdőben hagyják a zsákmány zsigerelése után megmaradó hulladékot. A magyarázat alapján a “vad rendbetételének” normális módja, ha levágják az elejtett állat fejét, lábait, különösen, ha a vadász le akarja adni a húst. 

 

A cikk szerint ugyanakkor a vadászoknak meg kell próbálni úgy elhelyezni a maradványokat, hogy ne legyenek szem előtt. Az ott hagyott belsőséget, testrészeket állítólag a rókák és a vaddisznók azonnal megeszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik