Belföld

Vona nekiment Orbánnak, megvédte Novákot

Vona-Gabor(960x640).jpg (vona gábor, )
Vona-Gabor(960x640).jpg (vona gábor, )

A Jobbik terrorellenes egyeztető fórumot kezdeményez. Azon a parlamenti frakciók szakértői vennének részt. A radikális párt hazahívná a magyar katonákat az ázsiai hadszínterekről, visszaállítaná a halálbüntetést, zéró toleranciát hirdetne a bevándorlás ellen – mondta Vona Gábor.

A pártelnök-frakcióvezető a párizsi vérengzés kapcsán úgy fogalmazott: szerdán új időszámítás kezdődött, a terrorizmus „bevándorolt Európába”. A párizsi „barbár és aljas” akció nem egyszeri esemény, hanem egy tendencia kezdete, amely idővel Magyarországra is elérhet. Európa eddig homokba dugta a fejét, de már be kell látnia, nem bír el több bevándorlót. „Ki kell tenni a megtelt táblát Európa határainál.” Egy sajátos magyar válasz kell, Orbán Viktor péntek reggeli „üres és hiteltelen” szavai nem jelentenek megoldást a problémára, a terrorizmussal szembeni válaszlépések részletes kidolgozása szükséges.A Jobbik terrorellenes egyeztető fórumot kezdeményez. A parlamenti frakciók szakértőiből álló grémium azért lehetne hasznos, mert a Jobbik úgy gondolja, az egész társadalom biztonságáért fontos, hogy a pártok egyezségre jussanak. Amennyiben létrejön a fórum, a Jobbik elsőként arra tesz javaslatot, hogy a magyar katonákat hívják haza az ázsiai hadszínterekről, amelyeken jelenleg elsősorban amerikai érdekeket szolgálnak – tette hozzá.

A Jobbik kezdeményezné, hogy – a kiskorúak és idősek ellen elkövetett bűncselekmények elkövetői mellett – a terroristákkal szemben is állítsák vissza a halálbüntetés lehetőségét. Vona Gábor kérdésre válaszolva elismerte: lehet, ez sem jelentene elrettentő erőt az öngyilkos merénylők ellen, de a lehetőséget meg kellene vitatni. Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy Magyarországnak zéró toleranciát kell hirdetnie a bevándorlás ellen, ami miatt már most egyre nehezebb a helyzet az ország déli határvidékén. Vona nem zárta ki, hogy Nyugat-Európa Keletebbre tereli a „bevándorlás nyomását”, amire Magyarországnak időben fel kell készülnie. A Jobbik vezetője szerint Európa a terrorizmussal és nem az iszlám vallással, kultúrával áll szemben.

Vona azt mondta, a Jobbiknak nincs tennivalója a kémkedéssel vádolt EP-képviselője ügyében. Örül, ha az illetékes hatóságok döntést hoznak Kovács Béláról, aki ha ügynök, nem maradhat a pártban. A Jobbik elnöke kérdésre reagálva úgy fogalmazott: rasszista, cigányellenes irányba terelték frakciótársa, Novák Előd újévi Facebook-bejegyzését, amely szerinte a “cigányságon belül zajló népességrobbanás problémáját” vetette fel. Vona Gábor szerint Novák Előd megjegyzése egy valós társadalmi gondról szólt és nem egy újszülött ellen irányult. Egy másik kérdésre hangsúlyozta, Európának és Magyarországnak egyaránt káros az Egyesült Államokkal tervezett szabadkereskedelmi megállapodás, amit a jelenlegi egyik legfontosabb kérdésnek tartanak és ami ellen a Jobbik a társadalom mozgósítását tervezi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik