Belföld

Lemond Novák Előd

novak-elod(210x140).jpg (novák előd, )
novak-elod(210x140).jpg (novák előd, )

A Jobbik képviselője példát akar mutatni másoknak önmegtartóztatásával.  

Novák a Népjóléti Bizottság alelnökségétől válik meg, mivel a Népesedéspolitikai Albizottság elnöke lett. Mint közölte, ezt már jóval azelőtt bejelentette Facebook-oldalán, hogy az MSZP hétfőn a leváltását követelte volna. A képviselő önmegtartóztatásával példát mutatna „a képviselők javadalmazásának elképesztő bővítési kísérlete ügyében kialakult jogos közfelháborodásban”.

A főbizottság alelnöki posztját azért adja át valamelyik frakciótársának, mert a Népesedéspolitikai Albizottság elnökeként rengeteg munkája lesz, hiszen az ország legnagyobb gondja a népességfogyás. Ezért – ellentétben az alelnökségért – egy fillért sem kap, így mostantól újra „mezei képviselő” lesz, semmilyen plusz juttatást nem kap.

Novák lemondása kapcsán emlékeztet rá, hogy a politikusi álláshalmozás elleni hadjárata miatt már eddig is legutáltabb képviselő volt, a minap pedig szinte „lincshangulat alakult ki” ellene a képviselők közt, akik szerint ő fúrta meg a javadalmazásuk bővítését, így az ingyenes autópálya-használatukat.

Az MSZP azért többet akart. Mint korábban megírtuk, a párt hétfőn felszólította a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, hogy vállalhatatlan kijelentései miatt hívja vissza a Népjóléti bizottságból párttársát. Az MSZP azt is kezdeményezte, hogy ne Novák Előd legyen a Népesedési albizottság elnöke. Előzőleg a Demokratikus Koalíció is elítélte, hogy a Jobbik alelnöke az év első csecsemőjeként megszületett Rácz Péter Rikárdó kapcsán attól rettegett, hogy „kisebbség leszünk saját hazánkban”, majd saját családjáról tett ki képet „Azért szaporodik a magyar is néhol” kommentárral.

Emiatt Orbán Viktor is kapott nyílt levelet. Teleki László szerint a kormányfőnek meg kell szólalnia, ha egy csecsemőt támad valaki a származása miatt és már születésekor megbélyegzi. Ezzel a Jobbik képviselője támadja a magyarországi romákat is – emlékeztetett a képviselő. A nagy port kavaró ügyre egyelőre sem a kormányfő, sem az államfő nem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik