Belföld

Rubovszkyt éveken át pénzelte a belváros

rubovszky(960x640).jpg (rubovszky)
rubovszky(960x640).jpg (rubovszky)

A KDNP volt összeférhetetlenségi bizottsági elnöke havi 300 ezret kapott az V. kerület ingatlanügyeinek szakértői tevékenységéért – írja az Index. A vagyonnyilatkozatában ezt sokáig az ügyvédi tevékenységében számolta el.

A 2000-es évek közepe óta alkalmazta fizetett szakértőként az V. kerületi önkormányzat Rubovszky György országgyűlési képviselőt. A kereszténydemokrata politikus a Belváros-Lipótváros Önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottságának dolgozott külsős jogászként.

Az Index információi szerint Rubovszky szakértői tevékenységét éveken keresztül 300 ezer forintos havi fizetéssel honorálták. A közpénzből fizetett szakértősködés azonban sokáig rejtve maradt, mert a képviselő a kerülettől kapott jövedelmét külön tételként soha nem tüntette fel a parlamenti vagyonnyilatkozataiban.

A képviselő 2012-es és 2013-es nyilatkozataiban havi 1 millió forintos bruttó ügyvédi jövedelmet vallott be. Idén májusban viszont üresen maradt ez a rubrika, a képviselők ugyanis a megváltozott szabályozás miatt már nem vállalhatnak fizetett munkákat a parlamenten kívül. Rubovszky 2014 áprilisában, az országgyűlési választás után le is mondott a háromfős szakértői testületben betöltött megbízatásáról, helyét Lovászy Csaba vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik