Belföld

Nagyon veszélyes a jégpáncél az utakon

onos-eso-fagy-jegpancel(960x640).jpg (ónos eső, fagy, jégpáncél, erdő, természet, katasztrófa, )
onos-eso-fagy-jegpancel(960x640).jpg (ónos eső, fagy, jégpáncél, erdő, természet, katasztrófa, )

Az éjszaka esett ónos eső miatt nagyon csúszósak az utak Budapesten, ezért a megszokottnál sokkal óvatosabban kell vezetni

A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek hajnali közlése szerint a főváros útjai balesetveszélyesek, ezért a rendőrség kéri az autósokat, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek.

Az utakon gyakran nem látszik, hogy hol vannak lefagyott területek, ezért jobb ha nem megszokásból vezetünk.

Az Útinform közlése szerint az ország több részén változó halmazállapotú csapadék esik, a fagypont alatti hőmérséklet miatt egyes területeken síkosak az utak.

Pest és Nógrád megyében elszórtan, észak-keleten, valamint a Tiszántúlon váltakozó halmazállapotú csapadék esik, Kápolnásnyék, Vác, Balassagyarmat és Makó térségében, valamint Békés megyében pedig ónos eső. A fő és mellékutak a szórás ellenére síkosak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagy részén, a Nyírségben, továbbá Debrecen, Hajdúszoboszló és Berettyóújfalu térségében havazik vagy szállingózik a hó. A fő és mellékutak havasak, latyakosak, hókásásak, csúszósak.

Az autópályák általában vizesek, sónedvesek, az M3-as autópálya felső szakaszán Hajdúnánás és Ófehértó térségében havas, latyakos szakaszokra kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik