Belföld

Elégedetlenkedik-e Németh Balázs az új M1 hírcsatornán?

Erre is kíváncsi az Együtt, na meg arra, hogy mire költ el a közmédia nyolcvanmilliárd forintot.

Közérdekű adatigényléssel fordult az Együtt parlamenti képviselője, Szabó Szabolcs az MTVA vezérigazgatójához. Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy az állami média közpénzből működik, idén 80 milliárd forintból gazdálkodhat, a magyar állampolgároknak joguk van tudni, mire fizetik ki ezt a hatalmas összeget.

Az MTVA kedden új csatornákat és a meglévők átstrukturálását jelentette be, így a Duna TV lesz a főadó, az M1 pedig egész napos hírcsatorna. Szabó Szabolcs arra is kíváncsi, hogy készültek-e piaci elemzések arra vonatkozóan, hogy van-e az új csatornák bevezetésére fogadókészség, mekkora közönségvonzata van az átalakításoknak, milyen független tanulmányok bizonyítják, hogy az új struktúrára szükség van. Arról is érdeklődik, hogy írt-e ki pályázatot az intézmény az új tartalmak előállítására, vesznek-e fel új munkatársakat.

Nem utolsósorban azt is szeretné tudni a politikus, hogy számítanak-e az új hírcsatorna munkájában Németh Balázsra, aki ellen korábban eljárást kezdeményeztek a Médiatanácsnál. A testület úgy döntött, hogy hatósági eljárás indul a Magyar Televízióval szemben, miután – a médiatörvénnyel ellentétesen – Németh Balázs megjegyzéseket fűzött a politikai hírekhez, és azt fejtegette, hogy egyes hírportálok szerinte nem megfelelően számoltak be az eseményekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik