Belföld

„Puccsot terveznek Orbán Viktor ellen”

Bencsik András (Bencsik András)
Bencsik András (Bencsik András)

Bencsik András egy zártkörű beszélgetésre hivatkozva írja azt, hogy összeesküvés készülhet a magyar kormányfő ellen.

A Demokrata főszerkesztője szerint a Demokratikus Koalíció által rendezett „Az elszigetelt Magyarország és a globális világ” című külpolitikai konferencia után tartottak egy zártkörű háttérbeszélgetést.

Az ezen részt vevők Bencsik szerint miután abban egyetértettek, hogy a Fidesz-KDNP a hatalmas társadalmi beágyazottsága miatt megdönthetetlen, úgy vélték, Orbán Viktort kellene a miniszterelnöki székből eltávolítani, ami szerintük belső konspirációval kivitelezhető.

Bencsik megbízható forrására hivatkozva azt írta, Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy Orbán Viktor gondolkodásából hiányzik az együttműködés elfogadása, barát-ellenség dichotómiában látja a világot. Ezért a jelenlévő Paul Lendvai és az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője, André Goodfriend álláspontját is elfogadva, három név hangzott el, akiket a jelenlévők szívesen üdvözölnének Orbán Viktor székében: Navracsics Tibor, Pokorni Zoltán és Varga Mihály – fogalmaz Facebook-bejegyzésében. Hozzátette, hogy a beszélgetés résztvevői szerint ezekkel a személyekkel elindulhatna úgymond az értelmes párbeszéd Amerika és Magyarország között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik