Belföld

DK: Rogán szövetkezett az alvilággal

A Demokratikus Koalíció (DK) állítja: a belvárosi önkormányzat korábban 54,2 millió forintért adott el egy üzlethelyiséget, amely független ingatlanbecslések szerint 127 millió forintot ér.

A párt hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. Varju László elnökségi tag közleményében úgy fogalmaz: az akkor még Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője által vezetett önkormányzat az ingatlant egy Portik Tamáshoz köthető személynek adta el. Az botrány korábban körbejárta a magyar sajtót, mi is foglalkoztunk vele.

A független képviselő közleményében kijelenti: “az orbáni maffiakormány V. kerületi helytartója ugyan sorra adta el a köztulajdonban álló ingatlanokat, arra azonban sokáig nem volt példa, hogy összeszövetkezett volna az erőszakos bűnelkövetőket is foglalkoztató magyar alvilággal”. Varju szerint Rogán Antal egy olyan ember érdekkörének adott el nyomott áron egy ingatlant, aki jelenleg tizenegy éves fegyházbüntetését tölti gyilkosságra felbujtás miatt.

Ahogyan mi is tájékoztattunk róla: Pápa Marianne, a Classic Immo Kft. tulajdonosa, akivel az V. kerületi önkormányzat üzleti kapcsolatban állt, kedden közleményben tudatta, hogy sem a múltban, sem jelenleg nem állt és nem áll sem élettársi, sem üzleti kapcsolatban Portik Tamással.

Rogán Antal ugyanaznap szintén közleményt adott ki, amelyben azt írta, egyértelműen kiderült, hazugság minden olyan állítás, amelyben megpróbálták összefüggésbe hozni őt Portik Tamással. Kiemelte: sem ő, sem az általa vezetett önkormányzat soha, semmilyen módon nem állt üzleti kapcsolatban Portik Tamással.

December elején Rogán Antal bejelentette: “Mindenkit, aki Portik Tamással, akár a nevemet akár az önkormányzatét összefüggésbe hozta az elmúlt napokban, azt kénytelen leszek beperelni.” Korábban Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke a Rogán Antalt ért maffia- és kurrupciós vádak kapcsán elmondta: Portik Tamás élettársa révén akarják befeketíteni frakciótársát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik