Belföld

Németh Szilárd: Portikkal akarják besározni Rogánt

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerint Portik Tamás élettársa révén akarják befeketíteni Rogán Antalt. A VS.hu azonban közben arról ír, Rogán vevői ügyes csellel kerültek házon belülre.

Németh Szilárd a Hír TV Magyarország élőben című műsorában vezette le a feltételezett lejáratókampány forgatókönyvét, írja az mno.hu. A rezsibiztosi posztot is betöltő politikus szerint Szilvásy György Portik Tamás olajmaffiózó segítségével akarta lejáratni Rogánt.

„Portik Tamásék megkapták a megbízást, mégpedig Szilvásyéktól annak idején, hogy fideszes politikusokat kell lejáratni. Ez eléggé nyilvánvaló mindenki előtt, és itt egyébként megemlítették szó szerint Rogán Antalt” – mondta Németh Szilárd, aki hozzátette: Rogán Antal az eset után vizsgálatot rendelt, amely megállapította: nem áron alul értékesítették azt az ingatlant, amelyet Portik Tamás élettársa vásárolt meg az V. kerület önkormányzatától. Rogán a jegyzőt elbocsátotta, mivel megrendült benne a bizalma – állította Németh.

Fotó: Neményi Márton

Ahogyan tegnap megírtuk, érdekes mintázat fedezhető fel bizonyos V. kerületi ingatlanok eladása kapcsán. A 444.hu információi szerint több értékes belvárosi ingatlant is a bérlőknek járó elővásárlási jog és árkedvezmény felhasználásával, jelentősen nyomott áron értékesítettek, többek között a Prisztás-gyilkosság ügyében elsőfokon elítélt Portik Tamás élettársának is. Bár Pápa Marianne mindössze két hónapja bérelte a Károly körúti helységet, 30 százalékkal kedvezőbb áron jutott hozzá.

A vs.hu is talált hasonló esetet: a Trefill Kft. szintén bérlőként jutott hozzá egy Szent István körúti, 26 négyzetméteres ingatlanhoz. Rogán Antal, a kerület polgármestereként 2011. októberében jelentette be a képviselőtestületnek a helyiség bérbeadását, egy hónap múlva pedig már az ingatlan eladásáról döntöttek a kerület vezetői. A vételárat 9,3 millió forintban állapították meg, tehát nem éltek a bérlők számára juttatható 30 százalékos árkedvezménnyel, pályáztatás azonban ezúttal sem volt.

Juhász Péter, az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője Facebook-posztjában osztotta meg az esettel kapcsolatos meglátásait a választókkal, dolgozatának az Így működhet az ingatlanmaffia, ha hatalmába kerít egy önkormányzatot címet adta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik