Belföld

Vida emelte a tétet, de így is, úgy is mennie kell

A NAV-elnök ügyvédje elárulta: már többrendbeli rágalmazás a vád. Magyar György viszont úgy látja, ez csak játék,  valójában kiadták a kilövési engedélyt Vida Ildikóra. 

Futó Barnabás a Központi Nyomozó Főügyészség által elrendelt nyomozásáról azt mondta, ebben a fázisban nem gyanúsítanak meg senkit, meghallgatják a sértettet, Vida Ildikót és azokat az újságírókat, akik az interjúkat készítették. Az ügyvéd az M1 reggeli műsorában közölte, hogy történt még egy feljelentéskiegészítés, mivel a Heti Válasz után a december 6-i Népszavában megjelent interjúban André Goodfriend „még egyértelműbben” korruptnak nevezte Vida Ildikót, így vált az eljárás többrendbeli rágalmazássá.

Az amerikai ügyvivőt diplomáciai mentesség illeti meg, arról ő le sem mondhat, csak figyelembe veszik a véleményét. Ha feloldják a mentességet, akkor lehet meggyanúsítani az ügyvivőt, és lefolytatni a büntetőeljárást, ha azonban nem, akkor megszűnik – hangsúlyozta Futó, aki szerint a büntetőeljárási törvény szerint akár két évig is nyomozhatnak valakivel szemben, de a főügyészség pár hónap alatt eljuthatna a meggyanúsítás lehetőségéig.

Vidának így is, úgy is mennie kell!

Ezt már Magyar György mondta az ATV-ben. Szerinte nyomozni lehet, de az Egyesült Államok valószínűleg nem fogja kiadni André Goodfriendet a magyar hatóságoknak egy ilyen pótcselekvés kedvéért. Az Egyenes Beszéd című műsorban az  ügyvéd jogi purparlénak nevezte azt, ami most folyik. Az egész dolog nevetséges, csak arról van szó, hogy vigyük át a politikai csetepatét a jogi színtérre.

Magyar szerint sok sebből vérzik a feljelentés, a Heti Válasznak adott interjújában André Goodfriend általánosságokban válaszolt, ami nem elég a rágalmazás bűntettének megvalósításához. Ez nem más, mint egy játék, Vida Ildikóra kiadták a kilövési engedélyt, így is, úgy is mennie kell a NAV éléről. Az ügyvéd elmondta: jobb lenne, ha nem ilyen abszurditásokkal foglalkoznának a bíróságok. Az ügyvéd szerint Árok Kornél feljelentése is csak egy fricska. Nem szerencsés, hogy Orbán Viktor üzenget a parlamentből, de ezt nem lehet értelmezni büntetőjogilag – magyarázta. 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik