Belföld

Orbán szabályt sértett

orbán viktor, semjén zsolt, csoki (orbán viktor, semjén zsolt, csoki)
orbán viktor, semjén zsolt, csoki (orbán viktor, semjén zsolt, csoki)

Méghozzá nem is egyedül, Semjén Zsolt volt a tettestársa. Ugyanis a politikusoknak nem lett volna szabad megenniük a dohányipari szakszervezetek tüntetésére készült csokoládét az ülésteremben.

Az Origónak jutott az eszébe Orbán Viktor hétfői parlamenti csokievése kapcsán, hogy a képviselők „tilosban jártak”, hiszen Kövér László tavalyi házirend szigorítása óta hogy sem a folyosókon, sem pedig az ülésteremben nem lehet enni, inni és a földre ülni. Ráadásul a miniszterelnök Semjént is belevitte az országgyűlési bűnözésbe, mikor megkínálta az édességgel.

Arról ne is beszéljünk, hogy a képek tanúsága szerint Orbánt nem hatották meg a csomagoláson szereplő családi fényképek, szájjal bontotta fel.

Felmerül az a kérdés is, hogy kerülhetett a miniszterelnök kezébe kóstolás nélkül a csokoládé, hiszen Orbán ételeit a Terrorelhárítási Központ ellenőrzi. Az édességet egyébként Varju László vette át a tüntetőktől és ő is vitte be őket az ülésterembe. A lap kérdésére Demokratikus Koalíció képviselője elmondta, hogy az édességet alapvetően a képviselőknek szánták, de ő odatett egyet Orbán Viktor asztalára is, és mivel a kívülről rátett fényképeket leszámítva rendes, bontatlan csomagolásúak voltak, biztos volt benne, hogy semmi gond nincs velük. Hozzátette, hogy ő maga is evett egyébként az egyik csokiból, a saját tábláját pedig hazavitte, hogy „otthon a karácsonyfa alá tegyem, így emlékezve az ünnepekkor is azokra, akik tüntettek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik