Belföld

Hatalmas taslit kapott a kormány a nyugdíjasoktól

Közleményben osztotta ki a kormányt a Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ). A szervezet szerint „ma Magyarországon nem érvényesülnek a demokratikus vívmányok."

Közleményük szerint a KNOÉ december 12-én megtartott évzáró konferenciáján megfogalmazta: “ma Magyarországon nem érvényesülnek a demokratikus vívmányok, ugyanis a kormányzat parlamenti többségével visszaélve kényszeríti rá elképzeléseit, és az általa jónak tartott erkölcsi, jogi és vallási értékeket a társadalomra”. A KNOÉ felhívja a figyelmet arra, hogy a rendszerváltás óta elért eredményeket a jelenlegi kormány leépíti és ezt koncepciós eljárásokkal, a közvélemény félrevezetésével, mások véleményének ignorálásával, valamint a demokratikus, gazdaságilag fejlett országoktól való elszigetelődéssel nyomatékosítja – fogalmaznak.

A szervezet nem ért egyet „az emberi és szabadságjogok, a sajtószabadság sárba tiprásával, a visszaható hatályú jogalkotással a közvélemény félrevezetésével, a jogok öncélú visszamenőleges elvételével, az Európai Unió ellenes propagandával, antidemokratikus országokhoz való közeledéssel és az adófizetők pénzének gondatlan, öncélú felhasználásával, magántulajdon államosításával (pl. magánnyugdíj)”.

Legutóbbi Blikknek adott online interjújában Orbán Viktor elmondta: belátható jövőben nem lesz mód korhatár előtt nyugdíjba menni, ennek hiányoznak a gazdasági feltételei, minden évben komoly harcot vívnak azért is, hogy a nők negyvenéves munkaviszony utáni nyugdíjba mehessenek.

Korábban demonstrációval tiltakoztak a tömegközlekedési dolgozók, buszvezetők, mozdonyvezetők szakszervezetei a korkedvezményes nyugdíj megszűntetése ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik