Belföld

Tüntetés: nyugdíj miatt vonulnak a szakszervezetek

szakszervezetek (szakszervezetek)
szakszervezetek (szakszervezetek)

A korkedvezményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak a közlekedési dolgozók.

Tömegközlekedési dolgozók, buszvezetők, mozdonyvezetők szakszervezetei demonstrálnak együtt szerdán Budapesten. A „Békés menet a korkedvezményért” elnevezésű demonstráció résztvevői a Nyugati téren találkoztak, ahonnan az Országház elé vonulnak és petíciót adnak át a parlamenti pártok frakcióvezetőinek.

.

A dolgozók azt kifogásolják, hogy a korkedvezményes nyugdíjra vonatkozó szabályozás ez év végéig hatályos, de nincs kormányzati szándék a meghosszabbítására. A Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége egyenesen úgy fogalmazott, hogy az intézkedés az utasokat is veszélybe sodorja. A korkedvezmény felszámolása veszélyes játék – állt a szervezet korábbi közleményében, azzal indokolva, hogy idősödő, megromlott idegállapotú járművezetők maradnak munkában.

A menetben részt vesz a Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége és a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik