Belföld

A közmédia tagadja a cenzúrát a rádiókabarénál

mtva (mtva)
mtva (mtva)

Nem tartották elég színvonalasnak Varga Ferenc József humorista jelenetét, ezért nem kérték az anyagot, nem azért mert Vidával viccelt – közölte a hvg.hu-val az MTVA.

Szó sincs cenzúráról, “kiváló munkakapcsolat” van a közmédia és Varga Ferenc József humorista között, akinek a munkájára továbbra is számít a Magyar Rádió – a jelenete színvonala csak egyszerűen nem ütötte meg a mércét, ezért nem került be a szilveszteri Rádiókabaréba.

“A Rádiókabaré szerkesztősége három jelenetet kapott Varga Ferenc Józseftől. A háromból a két legjobbat beválogatták a szilveszteri kabaré kínálatába, egyet pedig – az érintett darab színvonala miatt – a műsorba nem szerkesztettek be. Miként Varga Ferenc József több helyen is nyilatkozta: nagyon jó munkakapcsolatban van a szerkesztőkkel, és “nem csinált tragédiát” abból, hogy kimaradt a jelenete. A kiváló munkakapcsolat tényét a Rádiókabaré szerkesztősége is megerősítette, Varga Ferenc József munkájára pedig a továbbiakban is számítanak.” – írta a hvg.hu-nak az MTVA.

Nem megy a politika a kabarénál

Mint azt korábban megírtuk, a humorista ezt írta Facebook-bejegyzésében: „Előzetes a Szilveszteri Rádiókabaréból… illetve nem! Ezt a jelenetet ugyanis felvenni sem engedték – tudjuk, milyen okokból.” A műsorszámban Aradi Tiborral és Vida Péterrel parodizálják ki Goodfriend látogatását a NAV-nál.

A humorista szerint mindenki retteg, félti az állását: „Egyedül én vagyok olyan hülye, hogy vicces, politikai vonatkozású számokat írok.” Varga a műsor törlése után megkérte Vida Péter és Aradi Tibor barátait, hogy vonuljanak félre, és olvassák össze a jelenetet, majd feltette a Facebookra.

Nem tűri a viccelődést

Korábban már kiderült, hogy Vida Ildikó nem szereti, ha a kárára viccelődnek. Ügyvédje ugyanis felszólította a Műegyetem rektorát, hogy mellőzzük az olyan szövegezésű feladatok kiadását, amelyek “megszövegezése egyértelműen alkalmas arra, hogy a NAV, mint a közigazgatás, az adóigazgatás csúcsszervébe vetett közbizalmat, közmegbecsülést hátrányosan befolyásolja, a monogramokkal megjelölt és ennélfogva a NAV-val való összefüggés kapcsán személyükben egyértelműen beazonosítható természetes személyek vonatkozásában pedig a személyiségi jogokat súlyosan megsértse.

Ezután a rektor kérte a az egyetemen a dékánokat és a tanszékvezetőket, hogy a személyiségi jogokat és a közintézmények jó hírét az oktatók még humoros formában se sértsék meg. Ezt persze aztán nem tartották be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik