Belföld

Ki nem találná, mivel hívta fel Mészáros Lőrinc az RTL-t

A felcsúti polgármester meggyónta, hogy elfelejtett egymilliárdot beleírni a vagyonnyilatkozatába.

Napok óta kereste az RTL Klub Orbán Viktor jóbarátját, Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelőt, mígnem önként jelentkezett a csatorna munkatársánál telefonon. Mészáros beismerte, hogy elfelejtett egymilliárd forintot beírni a vagyonnyilatkozatába, ezzel magyarázta, hogy a korábbi vagyonnyilatkozathoz képest 300 millióval nőtt a bankbetétje.

A felcsúti polgármester júniusban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatában 400, a novemberiben már 700 milliós bankbetét szerepelt. Mészáros szerdán az RTL Klub munkatársának elmondta, hogy a júniusban nyilvánosságra hozott nyilatkozatot januárban adta le, így a 300 milliós növekmény tíz hónap alatt jött össze. A havi 1,7 millió forintos feltüntetett jövedelméből persze ez sem jött volna ki.

Mészáros azt állította, hogy elfelejtette beleírni a novemberi nyilatkozatba, hogy májusban is felvett a cégéből 1 milliárd 27 millió forint osztalékot. A pénzből ingatlanokat vásárolt és megélhetését is ebből fedezte, vagyis körülbelül 900 millió forintot elköltött. Mészáros vállalkozása egyébként a kormányváltás óta megötszázszorozta a bevételét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik