Belföld

Felhívás a multik bojkottjára

bayer (bayer)
bayer (bayer)

Bayer Zsolt hazafiként meghirdette, „hogy aki csak teheti, a CBA-üzletekben vásároljon”.

Hogy miért? Mert „a tisztességtelen hazaárulókkal szemben ezt kell tenni. Úgyhogy hajrá!” – zárja írását a Fidesz-alapító publicista, aki az angliai „fekete péntek” hisztériájától jutott el ide.

A fogyasztók nála „a globális tőkés piacgazdaság hasznos idiótái”, akiket a disznókhoz hasonlít. Csak az angolokat, mert tömegverekedés nálunk még nem volt, bár „egy-egy karácsonyi nagybevásárlás hisztériája már idézi a szép jövőt”. A multik viszont nálunk is disznóságokat csinálnak. A publicista ezért üdvözli, hogy az állam ezt már nem tűri tovább.

Bayer idézi Baldauf László CBA-tulajdonost, aki szerint Magyarországon a forgalom 65-70 százalékát külföldi, multinacionális cégek üzletláncai bonyolítják. „Ez az, ami Nyugaton teljességgel elképzelhetetlen lenne. Ott nagyrészt hazai cégek kezében összpontosul a szolgáltatás és a kereskedelem.”

Bayer kreténeknek nevezi azokat, akik bojkottot hirdettek a CBA ellen, nem érti, „hogy például a tervbe vett vasárnapi nyitvatartási tilalom miért kedvez a CBA-nak”. Szerinte bojkottot a multik ellen kellene hirdetni.

Visszatérve az angliai fekete péntekhez, Bayer úgy látja, hogy azok a manchesteri fogyasztók, “akik amúgy képesek összeverni egymást egy rohadt televízióért, gondolkodás nélkül hirdetnének bojkottot bármilyen multi ellen, amelyik a hazai cég rovására próbálna meg terjeszkedni a piacukon.  Mert arrafelé az a módi és az a természetes, hogy a derék brit alattvalók derék brit boltban verjék össze egymást egy-egy gyönyörűséges fekete pénteken. Mifelénk az önmagukat oly nagyon liberálisnak gondoló, „piacbarát” kretének viszont csak úgy tudják elképzelni a szép új világot, hogy a magyarok csak külföldi boltban verhetik össze egymást. Mert minden más fasizmus”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik