Belföld

„Ez Magyarország legnagyobb szégyene”

szegény gyermek (szegénység)
szegény gyermek (szegénység)

A Párbeszéd Magyarország szembeállította a több százezer gyermek éhező gyereket és a fideszes politikusok milliós ügyeit.

A független Szabó Tímea hétfőn költségvetési módosító javaslatot nyújt be a parlamentnek, annak érdekében, hogy az Országvédelmi Alapból különítsenek el 3 milliárd forintot, amelyből a téli szünet alatt biztosítanák a gyermekétkeztetést. Ezt a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és Petrovai László, a párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője szombaton közölte az MTI-vel.

70 milliós villa vs. 16 nap éhezés

Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy közeledik a téli szünet, de ez az időszak csak néhányak számára jelent kikapcsolódást. Amíg a fideszes képviselők “dőzsölnek”, addig hatszázezer rászoruló gyermek számára nincs biztosítva a téli szünetben a napi egyszeri meleg étel – jelentik ki. Hangsúlyozzák, hogy az idei téli szünet a korábbi évekhez képest jóval hosszabb, 16 napos lesz, “ez magyar gyermekek tömegei számára 16 nap éhezést jelent”.

Amíg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter 70 milliós villát “vesz fiának karácsonyra”, vagy Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke “milliókért utazik külföldre szórakozni”, addig több százezer gyermek fekszik le éhesen – folytatják. Hozzáteszik, hogy bár Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint a gyermekéhezés “egy életforma”, a PM meggyőződése, hogy a gyermekéhezés “Magyarország legnagyobb szégyene”.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a PM önkormányzati képviselői személyesen kérdeznek rá minden polgármesternél, hogy mit tett a krízisidőszakban a gyermekétkeztetés biztosításáért, és levélben szólítják fel a kerületek országgyűlési képviselőit is, hogy támogassák a gyermekéhezés csökkentését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik