Belföld

Még több pénzt kap a Liget-projekt

Több mint 2,5 milliárd forint pluszpénzt kap a Liget-projekt, miután a tavalyi költségvetési maradványok átcsoportosításáról döntött a kormány.

A legnagyobb átcsoportosított összeg – 2 milliárd 641,5 millió forint – a Liget projekthez érkezett. 85 milliót kapott a tartalékból a Miniszterelnökségen belül működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal. Nagyobb tétel még az Igazságügyi Minisztérium személyi juttatásaira szánt 178,3 millió, a közgyűjtemények beruházásaira átcsoportosított 350 millió forint – tudatta az MTI.

Szintén az idei költségvetést érinti egy másik határozat: a kormány elveszi a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatására előirányzott 3,8 millió forintot és tovább adja a Miniszterelnökség keretébe tartozó Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalnak.

A 2013. évi költségvetési maradványok átcsoportosításáról határozva a kormány 140 millió forintot juttatott az Igazságügyi Hivatalnak, 253 milliót a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak, további 422 millió forintot pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezetben szereplő gazdaságfejlesztést szolgáló célelőirányzatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik