Belföld

Vitézy Dávid a Facebookon búcsúzik

A fővárosi közlekedés történetének egyik legmeghatározóbb négy éve volt az az időszak Vitézy Dávid szerint, amit a BKK élén töltött. A leváltott cégvezető a Facebookon köszönte meg a munkájához kapott támogatást.

Vitézyt a nap folyamán megszavazott döntéssel menesztette a Fővárosi Közgyűlés. Facebook-bejegyzésében a közlekedési szakember elköszönt, és köszönetet mondott a BKK szakembereinek és dolgozóinak a vállalat sikereihez történő hozzájárulásért. Úgy gondolja, hogy nem a régi, megszokott megoldások mentén akart dogozni, ami sok érdeket sértett, az utóbbi két évben például a legfontosabb projekteknek “jelentős ellenszélben kellett előrehaladnia”. Az újítani vágyásból születtek olyan, 21. századi ötletek, mint a füves villamospályák, a mobilapplikáció és az új szolgáltatások.

A leváltott cégvezető felsorolja az eredményeket: itt egyabek mellett a Bubi és a Futár elindítását, a jegybevételek növekedését, az 1-es és a 3-as villamos felújítását, az új jegyautomatákat, az alacsonypadlós buszokat és a taxirendszert említi. “Munkánk hatása a következő évben is érződik majd: jövőre érkezik 24 új troli, 47 új villamos, és több mint 250 új busz, megújul a Széll Kálmán tér, megépül a budai fonódó villamoshálózat” – vetíti előre az eredményeket.

Vitézy még arról is ír, hogy élete álma teljesülhetett a budapesti közlekedés irányításával töltött időszakkal. Szerencsésnek  nevezi magát, hogy a BKK-t vezethette, és büszke a közösen elért eredményekre.

Olvasói sztorik