Belföld

A magyar diplomácia ki akarja osztani McCaint

john mccain (john mccain, )
john mccain (john mccain, )

A kormányszóvivő szerint egyértelműen nem a magyar miniszterelnökre utal a szenátor „újfasiszta diktátorozása”. Pedig de.

A magyar diplomácia haladéktalanul felveszi a kapcsolatot John McCain amerikai szenátorral, miután a volt republikánus elnökjelölt élesen bírálta Magyarországot a budapesti amerikai nagykövet kinevezéséről szóló szenátusi szavazáskor. Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek elmondta: a sajtóban nagy visszhangot kapott McCain felszólalásának azon része, melyben a szenátor „újfasiszta diktátort” emleget. Kovács szerint azonban ezzel egyértelműen nem a magyar miniszterelnökre utalt.

Egy ideig valóban nem volt egyértelmű, hogy kire utalhatott a szenátor, amikor azt mondta, hogy Magyarország a peremén áll annak, hogy feladja függetlenségét egy neofasiszta diktátornak. Kedden este a 444.hu telefonon érdeklődött a szenátor irodájánál. A portálnak írásban megerősítették, hogy John McCain Orbán Viktorra gondolt kijelentésével.

McCain a felszólalásban egyébként arra utalt, hogy a jelenlegi magyarországi helyzet kezelésére politikai kinevezettként nem tartja alkalmasnak Colleen Bellt, az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik