Belföld

Vitézy Dávid nem gondolkodik a lemondáson

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója sikeresnek tartja a központ elmúlt négyéves munkáját – derül ki a Hír TV szerda esti műsorából.

„Én nem látok olyat, amiért le kéne mondanom, az elmúlt négy évben azt a munkát végeztük el – személy szerint én azt gondolom, de nyilván a BKK teljes csapata –, amelyet a Fővárosi Közgyűléstől kaptunk, nem látok olyanokat, amik miatt le kéne mondanom” – szögezte le Vitézy Dávid a HírTV-ben.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán határozatot hozott egy új városüzemeltetési társaság, a Budapesti Városigazgatási Holding Zrt. (BVH) létrehozásáról. Ebbe integrálják a Budapesti Közlekedési Központot és a Budapesti Városüzemeltetési Központot.

Vitézy Dávid a HírTV-ben elmondta, hogy annak idején a BKK azért jött létre, hogy a különböző közlekedési módokat egy szervezet fogja össze és irányítsa, és ezért is lett sikeres a közlekedésszervezés. A szerdai döntés ezt a koncepciót írta felül, és szedte szét ismét a különböző közlekedési területeket, tehát nem ért egyet a döntéssel.

A múlt héten a Nol.hu azt írta, hogy a tervezettel Tarlós István „gyakorlatilag a BKK felszámolását javasolja” és „végső csapást mérhet” Vitézy Dávid vezérigazgatóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik