Belföld

Tarlós parkolópályára küldi Vitézyt

Gyakorlatilag a Budapesti Közlekedési Központ felszámolását javasolja a fővárosi közgyűlés jövő hétre készült tervezetében Tarlós István főpolgármester, ezzel „végső csapást mérhet" Vitézy Dávidra, a cég vezérigazgatójára – írja a nol.hu.

A lap úgy tudja, a BKK-ból és a mellette létrejött Budapesti Városüzemeltetési Központból (BVK) – most egyet kovácsolna Tarlós. A Budapesti Városigazgatóság Zrt. létrehozásának részletei egyelőre nem ismertek, de a BKK feladatainak felülvizsgálatára vonatkozó előterjesztés már elkészült.

A 2010-ben alapított holding alá tartozik jelenleg többi közt a fővárosi forgalomszervezés, a közútkezelés, a parkolás szervezése, a taxiállomások üzemeltetése, valamint több milliárdos beruházás menedzselése is. A nol.hu szerint viszont ebből alig maradna valami.

A „közfeladatok hatékonyabb ellátásának érdekében” a városvezetés például indokoltnak tartja a közútkezelési feladatok elvételét a BKK-tól, de a beruházások sem a cég neve alatt futnak majd. Csak a kifutó projektek maradnak a társaságnál. A legnagyobb gondot a korábban a BKK által megkötött támogatási és hitelszerződések jelentik, mert ezeket újra kell majd tárgyalni – számol be a lap.

A feladatok újraosztásának megszervezése, a szükséges egyeztetések lefolytatása a városigazgató feladata lesz. Tarlós István a BVK volt vezetőjét, Bán Tamást jelöli a posztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik