Belföld

Sokat késhetnek a H5-ös HÉV utasai

hev(960x640).jpg (hév)
hev(960x640).jpg (hév)

A Budai fonódó villamoshálózat építése miatt november 24-étől várhatóan egy héten át munkanapokon 9 órától, hétvégén pedig egyáltalán nem közlekedik a H5-ös HÉV a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között.

A kivitelező a Bem rakpart Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszán a H5-ös hévalagút felett burkolatbontást végez – informál a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szerelvények helyett a H5-ös hévpótló buszok szállítják az utasokat.
A szerelvények a Margit híd, budai hídfő H és Békásmegyer, illetve Szentendre között közlekednek – szól a tájékoztatás, amelyet most azzal a pluszinformációval szeretnénk kiegészíteni, hogy mindenki, aki az érintett szakaszt használja, legalább félórás csúszással számoljon. A munkálatok miatt a pótlóbuszok sem tudnak a megszokott gyorsasággal közlekedni, ugyanúgy a munkagépek szegélyezte dugóban rostokolnak, mint az autók. A forgalmi változások részleteit a BKK-honlapján találja.

Forrás:bkk.hu

A fonódó villamosról

A BKK tájékoztatása szerint a fejlesztés célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak ismét egységes hálózatot alkossanak Észak-, Közép- és Dél-Buda között. Ehhez a 17-es villamos egyesül három budai járattal (a 19-es, a 41-es és a 61-es villamosvonalakkal), így Óbudáról átszállásmentes, kötöttpályás kapcsolat jön létre a Batthyány tér, a Széll Kálmán tér, a BAH-csomópont, a Móricz Zsigmond körtér, Albertfalva, valamint Kelenföld felé. A budai fonódó villamoshálózatra új, alacsonypadlós, légkondicionált CAF villamosok is érkeznek majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik