Belföld

Népszavazást az elszámoltatásáról!

Az Elégedetlenek Pártja országos népszavazást kezdeményezett a vezető állami tisztviselők kötelező és nyilvános vagyonosodási vizsgálatáról.

25 évvel a „négyigenes” népszavazás után a párt népszavazást kezdeményezett az alábbi kérdésben:

“Egyet ért-e Ön azzal, hogy Magyarországon a mindenkori hivatalban lévő, illetve a volt Köztársasági elnöknél, miniszterelnöknél, minisztereknél, államtitkároknál, helyettes-államtitkároknál, országgyűlési képviselőknél, állami intézmények vezetőinél, polgármestereknél és ezen személyek törvényben meghatározott közvetlen hozzátartozóinál – elévülési időn belül –  2 (két) évente kötelező legyen egy független testület által
lefolytatott vagyonosodási vizsgálat (személyi jövedelemadó utólagos ellenőrzése), és hogy a lefolytatott vizsgálat részletei és végeredménye nyilvánosak legyenek?”

A párt tudatta, hogy a Nemzeti Választási Irodánál a szükséges iratokat leadta. Mint korábban megírtuk az Elégedetlenek Pártját Tóth István vezeti. A férfi elvált nyugdíjasként él Érden, két lányával. 2011 óta egy alapítványon keresztül igyekszik segíteni egy kifejezetten hátrányos helyzetű társadalmi csoport tagjain, anyagi ellenszolgáltatás nélkül. A pártelnök korábban nyílt levélben tiltakozott azon profi politikusok ellen, akik az új pártokat kamu-, illetve bizniszpártoknak nevezték.

A párt őrületes technóval is próbálkozott a kampányban. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik