Belföld

Ezt tervezi a kormány a nyugdíjasokkal

nyugdíjak átlaga (nyugdíjak átlaga)
nyugdíjak átlaga (nyugdíjak átlaga)

Emelnék az összeghatárt, amelynek el nem érése esetén méltányossági nyugdíjemelés, illetve egyszeri segély adható a nyugdíjasoknak – írja a Magyar Nemzet.

A lap egy friss kormányrendelet-tervezet alapján azt írja, hogy ez mintegy 95 ezer alacsony jövedelmű nyugdíjasnak jelentene segítséget. A jelenlegi hetvenezer helyett januártól havi hetvenötezer forint lenne a jövedelemhatár, amelynél kivételes nyugdíjemelést kérhetne a magas szolgálati idővel rendelkező, de alacsony jövedelmű nyugdíjas. Jelentősen bővülne az egyszeri segélyre jogosultak köre is. A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet mintegy 32 százalékkal emelné a jogosultak körét. .

Kivételes nyugellátást, emelést, egyszeri segélyt csak az érintett kérhet. A kérelmet Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján, illetve a kormányzati portálon közzétett adatlapon vagy elektronikus űrlapon kell benyújtani. A kérelemben meg kell jelölni azokat a különös méltánylást érdemlő körülményeket, amelyek megalapozhatják a teljesíthetőségét – írja a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik