Gazdaság

Vége lehet a magánnyugdíjpénztáraknak

A pénteken benyújtott törvényjavaslat szerint meg kell szüntetni azt a pénztárat, amelynél a taglétszámhoz képest a befizetők aránya nem éri el a 70 százalékot a fél éves vizsgálati periódusban.

Jelentős változásokat hozhat a magánnyugdíjpénztári rendszer szabályozásában a Varga Mihály által pénteken benyújtott törvényjavaslat. Ez lehet a magánnyugdíjpénztárak halálos ítélete – írja a portfolio.hu.

A cikk kiemelte, hogy a javaslat szerint meg kell szüntetni azt a pénztárat, amelynél a taglétszámhoz képest a befizetők aránya nem éri el a 70 százalékot a fél éves vizsgálati periódusban. Ha ez bekövetkezik, akkor a pénztár tevékenységi engedélyét vissza kell vonni.

A cikk kiemelte, hogy a piaci információk szerint a tagdíjfizetési arány ennek töredéke, vagyis a tagok aktivizálódásának hiányában a szektor megszűnésre van ítélve. Még akkor is, ha működési költségre a pénztárak többet számíthatnának fel és a járadékszolgáltatás régóta várt rendezése is megtörténik.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A Horizont Magánnyugdíjpénztár szerint a törvényjavaslat azt jelentheti, hogy a magánnyugdíjpénztár mellett többször is kiálló tagok pénze is az államkasszába kerülhet – írja az Origo. A lap emlékeztet: jelenleg Magyarországon öt magánnyugdíjpénztárban, több mint 60 ezer ember 200 millárd forintnyi vagyonát kezelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik