Gazdaság

Meghalt az egyik legnagyobb hazai nyugdíjszakértő

Augusztinovics Mária a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes professzora 1984 óta az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének a tudományos tanácsadója volt. A halálhírről a hvg.hu értesült.

A nagy nyugdíjszakértőként számon tartott közgazdászról azt tartották, hogy a mai magyar nyugdíjszakértők zöme az ő köpönyegéből bújt ki – írja a hvg.hu.

Augusztinovics Mária 1930-ban született Budapesten. 1952-ben végezte el a Közgazdaságtudományi Egyetemet, 1956-ban védte meg kandidátusi disszertációját. Ezt követően néhány évig a Pénzügyminisztériumban, majd 1984-ig az Országos Tervhivatalban dolgozott. 1980-ban megszerezte a közgazdaságtudomány doktora fokozatát, és 1984-től az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos tanácsadója lett.


Fotó: MTI 

Haláláig a Budapesti Corvinus (korábban Közgazdaságtudományi) Egyetem címzetes professzora volt. 1984-ig pénzelméletet, valamint a népgazdasági tervezési modelleket kutatatta, illetve oktatta, azután az emberi életpálya makróökonómiája lett a kutatási területe, beleértve a nyugdíjgazdaságtant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik