Belföld

Átmeneti megoldást találtak a HVG-nél

Az integrált főszerkesztő kinevezéséig szerkesztőbizottság irányítja a hetilapot és a hírportált – írja a hvg.hu.

Kapcsolódó cikkek

Miután mindkét szerkesztősége megvétózta Sztaniszláv András főszerkesztői kinevezését, a kiadó és a szerkesztőség arról állapodott meg, hogy az integrált főszerkesztő kinevezéséig négyfős közös szerkesztőbizottság irányítja majd a lapot és a szájtot.

A szerkesztőbizottság tagjai: Jakus Ibolya, Neizer Anita, Juhász Gábor, Nagy Iván Zsolt – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Szerdán derült ki, hogy mégsem Sztaniszláv Adrás lesz januártól a HVG főszerkesztője, mert a szerkesztőség nem fogadja el a kiadó döntését. Sztaniszláv Andrásról ugyanis kiderült, hogy szlovákiai bejegyzésű cégét korábban Welsz Tamásnak adta el – írta meg a válasz.hu. A honlap úgy tudja, 36-an szavaztak Sztaniszláv ellen, 7-en tartózkodtak, “7-en pedig nem akartak lázadni”.

A cikben Sztaniszláv Andrásról az áll, hogy korábban Szekeres Imre sajtósa volt, szlovákiai vállalkozását pedig egy 700 lelkes felvidéki település, Komáromfüss egyik házában működtette. E mellett hat olyan magyarországi tulajdonosokkal bíró szlovák cég is van, ami a komáromfüssi házban működött vagy működik. “Az egyik ilyen, ma is aktív társaság például a Seychelle-szigetekre is bekötött, sokszorosan offshore jellegű Cetinje s.r.o., amely arról híres, hogy ebbe a cégbe mentették át a Portik Tamás érdekkörébe sorolt Generál Média-csoport egy részét, például a „könnyed, férfias témákkal” hódító Mellesleg.hu és több tucat egyéb portál üzemeltetését” – olvasható a cikkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik