Gazdaság

Eldőlt a HVG sorsa

hvg (hvg)
hvg (hvg)

A 75 százalékot tulajdonló német FUNKE csoport eladja a részvénycsomagját a szerkesztőség munkatársait tömörítő társaságnak.

Sikeresen zárult a német FUNKE csoport és a HVG kisebbségi tulajdonosa, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. augusztusban megkezdett tárgyalássorozata – adta hírül a hvg.hu. A felek megállapodtak abban, hogy a HVG Zrt. 75 százalékos részvénycsomagja a munkatársakat tömörítő társaságé lesz, így ők lesznek a kiadóvállalat kizárólagos tulajdonosai. Az eladási árat a felek üzleti titokként kezelik, a tranzakció lebonyolítása a közeljövőben várható.

A FUNKE csoport a két fél több mint egy évtizedes sikeres együttműködését követően döntött úgy, hogy üzleti fejlesztésének középpontjába a német piacot helyezi, miután felvásárolta az Axel Springer nyomtatott portfóliója jelentős részét.

A FUNKE csoport 2003-ban lett a HVG kiadó többségi tulajdonosa. A HVG Zrt. az elmúlt évet 3 milliárd forintos forgalommal zárta. A MATESZ által hitelesített lapértékesítési adatok alapján a HVG saját szegmensében őrzi közel 50 százalékos piaci részesedését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik