Belföld

Visszaadta diplomáját a helyettes államtitkár

Koszorús László, a fejlesztési minisztérium helyettes államtitkára visszaküldte diplomáját a Eszterházy Károly Főiskolának. Személyes okok állnak a háttérben.

“Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a PT E/BL oklevelemet, az intézményükben a szakmai mentorommal – dr. Kis Attila korábbi tanszékvezető főiskolai tanár – történt méltatlan szakmai és emberi eljárások miatt ezúton visszaküldöm, és a jövőben azt használni nem kívánom” – írta a Blikk birtokába jutott kísérőlevelében Koszorús, akit nyáron neveztek ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemmel foglalkozó helyettes államtitikárának.

A lap szerint a példa nélküli cselekedet meglepte az intézmény vezetését. Ők azt állítják, Kiss Attila (helyesen két s-sel írja a nevét) szeélyes egyezetés és a rektor hozzájárulása után került át a főiskoláról a Nemzeti Agrárkutatási Központba. Kiss Attila az újság megkeresésére így válaszolt: “Tavaly év végén a rektor visszavonta vezetői megbízatásomat az Egerfoodnál, majd márciusban hagytam ott a főiskolát, mert egy kutatóintézet igazgatójává neveztek ki. Nagy sebek nincsenek.” Azzal kapcsolatban pedig, hogy mit gondol Koszorús tettéről, úgy nyilatkozott, hgyo senki lelkébe nem lát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik