Belföld

Vida Ildikó még átgondolja a vízumkérelmet

A NAV elnöke alaposan átgondolja a vízumkérelmet, és sajtóperek indításán is törik a fejüket ügyvédjével. André Goodfriend amerikai ügyvivő viszont fellégezhet; őt diplomáciai mentessége miatt nem perelik be.

Vida Ildikó jogi képviselője, Futó Barnabás a hvg.hu-nak azt mondta, várhatóan vízumkérelmet adnak be, de ezt a következő napokban alaposan átgondolják. A vízumkérelemre azért van szükség, mert a NAV elnöke hétfőn az amerikai nagykövetségen megpróbálta megtudni az Egyesült Államokból való kitiltásának okát, ám azt a tájékoztatást kapta, ahhoz, hogy erről részletek derüljenek ki, a beutazáshoz szükséges vízumkérelmet kell beadnia. Vida Ildikó nehezményezi, hogy semmilyen bizonyítékot nem tártak elé a kitiltással kapcsolatban. A nagykövetség felkeresésekor derült ki, hogy Vida nem tud angolul, mert tolmácsot kért az amerikai ügyvivővel történő beszélgetéshez.

Futó és Vida sajtópereken is gondolkodik. Egyelőre részleteket erről nem árultak el, mert először átnézik a témában megjelent cikkeket. André Goodfriend beperelése is felmerült, de erre nem kerül sor, mert az amerikai ügyvivő diplomáciai mentességet élvez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik