Belföld

Vízumot kér Amerikától Vida Ildikó

A NAV elnöke szeretné megtudni, hogy miért tiltották őt ki az Egyesült Államokból - közölte ügyvédje. Egyébként úgy tűnik, az adóhatóság feje nem tud angolul.

Beadja a vízumkérelmét az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségére Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke – tudta meg a PestiSrácok.hu Futó Barnabástól, a NAV-vezető jogi képviselőjétől. Az adóhatóság elnöke azt reméli, hogy a vízumlejárásban kiderül, hogy mivel és miért vádolják őt.

Perelni fognak

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Vida Ildikó pénteken délelőtt hiába ment be az amerikai nagykövetségre, semmilyen új információt nem tárt elé André Goodfriend ideiglenes ügyvivője, azzal kapcsolatban, hogy miért tiltották ki őt az Egyesült Államokból. Az amerikai törvények egyébként erre nem kötelezik, vagy nem adnak lehetőséget.

Futó Barnabás a portál kérdésére elmondta azt is, hogy rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt politikusok és sajtóorgánumok ellen feljelentést tesznek, és még azon is gondolkoznak, hogy André Goodfriendet is beperelik.

„Semmilyen iratanyagot nem kaptunk, az amerikaiak nem voltak hajlandóak tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztani a kitiltás alapjául szolgáló vádakat. Goodfriend azt az információt adta, hogy egy vízumkérelmi ügyről van szó, ami azt jelenti, hogy Vida Ildikónak vízumkérelmet kell beadnia, és meg kell várnia, hogy a beutazáshoz szükséges papír intézésekor milyen konkrétumok derülnek ki” – mndta Futó Barnabás a PestiSrácoknak.

Hozzátette, Vida Ildikó beadja a vízumkérelmet, mert tudni szeretné, hogy mivel és miért vádolják. Futó szerint Goodfriend lényegében elismerte, hogy nem tudnak arról, hogy Vida Ildikó összefüggésbe hozható-e bármilyen konkrét korrupciógyanús üggyel.

Úgy tűnik, nem tud angolul

Vida Ildikót hétfőn délelőtt a HírTV kísérte el az amerikai nagykövetséghez. A riport vágatlan felvételein jó látható és hallható, ahogy a NAV-enök tolmácsot kér, amikor az amerikai ügyvivő megszólítja. André Goodfriend annyit kérdezett tőle, hogy előre megbeszélt időpontra érkeztek-e, ezt végül a tévéstáb fordította le Vidának. A NAV honlapján semmilyen adat nincs az elnök nyelvtudásával kapcsolatban, a hivatal ráadásul nem adja ki az önéletrajzát sem.

Az ideiglenes amerikai ügyvivő egyébként a Twitteren is kommentálta a délelőtti találkozást: “Volt ma egy meglehetősen váratlan látogatásom az adóhatóságtól…” – írta André Goodfriend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik