Belföld

Eltűnt Varga Mihály

A nemzetgazdasági miniszternek a vasárnapi zárva tartásról kellett volna beszélnie egy rendezvényen, ahol azonban hiába várták.

Varga Mihály volt a fővédnöke az Európa Kereskedelmi Napja elnevezésű rendezvénynek, amelyet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szervezett. A konferencia központi témája a vasárnapi boltbezárás lett volna, a program szerint a miniszter megnyitó beszédet tartott volna, csakúgy, mint Demján Sándor, a VOSZ elnöke.

A hvg.hu tudósítása szerint azonban le kellett fújni a rendezvényt, mert Varga nem jelent meg. Demján Sándor viszont beszélt, és azt mondta, ha a kormány nem lép vissza a vasárnapi zárva tartás ügyében, a VOSZ népszavazást fog kezdeményezni (erről korábban a Hír24 is írt). „Felszólítom a pártokat, hogy ebből a történetből szálljanak ki!” – fogalmazott a vállalkozó.

A vitára Varga helyett a Nemzetgazdasági Minisztériumtól Gondos Judit közigazgatási államtitkár ment el. Ő azt mondta, a miniszter sürgős elfoglaltság miatt nem tudott jönni, ugyanis egy külföldi delegációt kell fogadnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik