Gazdaság

Népszavazást akar a vasárnapi zárva tartásról Demján szövetsége

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) népszavazást kezdeményez a vasárnapi zárva tartásról. Munkahelyek tízezrei szűnhetnek meg, ha bevezetik az új rendszert – figyelmeztetnek.

„A jelenlegi nyitvatartási rendszer sok, a kereskedelemben dolgozó embernek biztosít munkát, az államnak pedig számottevő járulék- és adóbevételt jelent. A VOSZ felhívja a szigorítást/korlátozást kezdeményezők figyelmét arra, hogy akik a vasárnapi nyitva tartás megszüntetésére törekednek, azok a kereskedelmi alkalmazottak érdekei ellen dolgoznak, semmibe véve a fogyasztók szabad választási jogát, ezzel ráerőszakolva a vásárolni kívánó többségre a kisebbség által zajosan propagált igényt” – közölte lapunkkal a Demján Sándor vezette szövetség.

Azt szeretnék, hogy a kereskedelemben dolgozó félmillió embernek biztos munkahelye legyen, és a vasárnapi vásárlás lehetősége továbbra is rugalmas megoldást biztosítson a hét közben dolgozóknak, alkalmazkodva a lakosság megváltozott életstílusához. A vasárnapi zárva tartást a kereskedelmi munkahelyek tudatos veszélyeztetésének tartják. Egyben leszögezik, hogy a népszavazási kezdeményezést szakmai alapon indítják, és nem pártokkal, hanem partnerszervezetekkel kívánják lefolytatni.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik