Belföld

A jövő héten jöhet némi napsütés

Vasárnap és a jövő héten is marad a felhős, olykor csapadékos, de enyhe időjárás, de a hét közepe táján várhatóan lesz több-kevesebb napsütés.

Vasárnap az ország nagyobbik részén folytatódik a többnyire erősen felhős vagy borult idő, azonban elsősorban délnyugaton és délkeleten tartósabban is csökkenhet a felhőzet. A déli órákig néhol gyenge eső, szitálás még előfordulhat. Többfelé párás marad a levegő, de a ködfoltok délelőtt feloszlanak. Helyenként megélénkül a délkeleti déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. Késő estére 9, 14 fokig hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn reggel még többfelé lehet párás, ködös az idő, majd napközben már változóan felhős idő ígérkezik, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti, szél többnyire mérsékelt marad, de északnyugaton élénk, illetve erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Kedden az éjszakai párásság és köd megszűnését követően változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél a Kisalföldön megélénkülhet, időnként meg is erősödik, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Szerdán alapvetően felhős idő várható, de rövidebb-hosszabb időszakokra az ország legnagyobb részén kisüthet a nap. Délnyugaton, nyugaton helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Az éjszaka képződött köd fokozatosan feloszlik. Zápor előfordulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Csütörtökön nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég és összességében több helyen – elsősorban nyugaton – várható eső, zápor. A délkeleti, majd az északira forduló szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Pénteken felszakadozik, csökken a felhőzet, majd változóan felhős lesz az ég, és több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A nap első felében nyugaton még lehet eső, zápor, majd nem valószínű csapadék. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik