Belföld

Kiürítési akció a NAV központjában

A NAV több munkatársa szerint a biztonsági szolgálat munkatársai szerdán kiterelték őket az utcára, még a folyamatban lévő munkákat is azonnal abba kellett hagyni – írja a Blikk.

Szerda délután minden előzetes értesítés nélkül munkavégzés közben nyitott rájuk a biztonsági szolgálat, s azonnal az utcára terelték a dolgozókat – értesült több NAV-dolgozótól a Blikk. Mindenkinek el kellett hagynia a helyét. Azt mondták, mindent hagyjanak félbe, a papírok is maradjanak az asztalon, fejezzék be a munkát. Először azt hitték, bombariadó van, aztán valamilyen rendőrségi akcióra gyanakodtak, magyarázatot viszont nem kaptak.

Név nélkül nyilatkozó NAV-osok úgy vélték, az akció időzítése nem lehet a véletlen műve, hiszen aznap jelent meg a Magyar Nemzetben a Vida Ildikó NAV-elnökkel készített interjú, amelyben a hetekig bujkáló vezető elismerte, hogy ő is érintett a kitiltási botrányban, és rajta kívül több vezető munkatársa is szerepel az amerikaiak tiltó listáján.

A NAV szerint nem történt kiürítés. Az akciót a készülő belvárosi demonstrációval magyarázták, amelynek útvonala a NAV Széchenyi utcai épületének közelében húzódik, így a NAV vezetősége lehetővé tette, hogy az alkalmazottak munkaidő vége előtt elhagyják az épületet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik