Belföld

Vida Ildikó három beosztottját is kitilthatták

A VS.hu úgy tudja, hogy a NAV elnökhelyettese, az ellenőrzési főosztály vezetője és a kiemelt ügyek főigazgatóságának vezetője sem mehet Amerikába.

Vida Ildikó a Magyar Nemzetben szerdán megjelent interjúban megerősítette, hogy megvonták tőle a beutazás jogát az Egyesült Államokba és azt mondta, több kollégája is érintett, őket azonban nem nevezte meg.

A VS.hu úgy tudja, hogy a kitiltottak listáján van még a Vida által 2011-ben kinevezett, az ellenőrzésekért felelős elnökhelyettes, Csillag Dezsőné, az ellenőrzési főosztály vezetője, Dávida Marianna, valamint a kiemelt ügyek főigazgatóságának vezetője, Somos Katalin.

Korábban Horváth András és Vancsura István, az adóhivatal volt munkatársai azt állították, hogy Somos Katalin hivatali hatáskörét túllépve akadályozott egyes, hálózatos áfacsalásokkal kapcsolatos vizsgálatokat. Az elnök és helyettese pedig kiemelt adózók ellen áfacsalás kapcsán folyó vizsgálatot állíttatott le. A NAV-elnök tagadja a korrupciós vádakat, a vezetők ellen fegyelmi eljárás nem indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik