Belföld

KGB-vádak: nem hagyja magát a szocialista jelölt

Horváth Imre szerint semmilyen kapcsolata nem volt a már megszűnt állambiztonsági szervezettel, és nem lép vissza – derült ki az RTL Klub esti híradójából.

A szocialista politikus a hírműsorban azt elismerte, hogy elvégzett egy KGB-tanfolyamot 1984-ben, de a szovjet állambiztonsági szolgálattal, a KGB-vel nem áll semmilyen kapcsolatban. Emiatt nem lép vissza a jelöltségtől, ő az újpesti polgárokat szolgálja. Mint kifejtette semmiféle jelentést nem kellett írnia, semmilyen titkosszolgálattal nem volt kapcsolata.

Az MSZP jelöltje számított arra, hogy ilyen támadást fog kapni, de nem érezte úgy, hogy ezt meg kellett volna előznie. Mint mondta, “az életem nyílt titok”.

A Magyar Nemzet írt arról hétfőn, hogy értesülésük szerint a KGB-től kapott kiképzést Horváth Imre. A lap azt írta: a birtokukba került okiratmásolat tanúsága szerint Horváth Imre 1984-ben elvégzett egy öt hónapos kurzust, amelyet a fegyveres szervek emelt szintű parancsnoki állományának tartott a KGB. A továbbképzés két részből állt: egyrészt a határőr-alakulatok taktikai irányításából, másrészt hadvezetési ismeretekből.

A főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében az időközi választást Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett kiírni. A november 23-i választáson tizenhárom jelölt indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik