Belföld

Magyar Nemzet: KGB-s képzést kapott az MSZP képviselő-jelöltje

Az egykori Szovjetunió titkosszolgálatától, a KGB-től kapott kiképzést Horváth Imre, akit az MSZP az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választáson indít– írja a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került okiratmásolat tanúsága szerint Horváth 1984-ben elvégzett egy öt hónapos kurzust, amelyet a fegyveres szervek emelt szintű parancsnoki állományának tartott a KGB (Komityet Goszudarsztvennoj Bezopasznosztyi, magyarul: Állambiztonsági Bizottság). A továbbképzés két részből állt: egyrészt a határőr-alakulatok taktikai irányításából, másrészt hadvezetési ismeretekből. A bizonyítványból kiderül, hogy Horváth Imre mindkettőre a legjobb, jeles minősítést kapta.

Horváth Imrének azért más végzettsége is van: elvégezte az Egyesített Tiszti Iskola határőr szakát, illetve a Szegedi Tanárképző Főiskola földrajz szakát. Ekkortól egészen 1997-es nyugdíjazásáig a Budapesti Határőr Igazgatóságon teljesített szolgálatot, előbb hadnagyként, végül alezredesként. Van egy labdarúgó-edzői diplomája is, amit a Testnevelési Egyetemen szerzett. Jelenleg önkormányzati képviselő Újpesten, de dolgozott a kerületi önkormányzat egy intézményénél portásként.

Újpesten azért tartanak időközi választást, mert a kerület szocialista képviselője, Kiss Péter júliusban elhunyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik