Belföld

„Orbán nem tudja elviselni a kritikát”

Az internetadó a népbutítást szolgálja, a Századvég egy pénzmosoda, Orbánnak nincs egy normális tanácsadója sem, mert nem tudja elviselni a kritikát – állítja Mellár Tamás, a KSH volt elnöke.

„Több alkalommal beszéltem Orbánnal, és számomra világossá vált, hogy ő nem az a vezető, akinek tanácsot lehet adni, akivel lehet értelmesen beszélni. Amikor három-négy ember társaságában ki mertem jelenteni, hogy ne haragudj, de ebben nincs igazad, akkor megállt a kés levegőben, Varga Miska rángatta a kezemet, hogy ne mondjak ilyet, és egyből látszott, hogy Orbán a kritikát abszolút nem tudja elviselni. Mostanra normális közgazdasági szakértő egy se maradt a kormányfő mellett” – mondta a közgazdász a Népszabadságnak adott interjújában. Arról is beszélt, hogy a kormányzati megrendelésekkel bőségesen ellátott Századvég csak egy pénzmosoda. Olyan kutatásokra kaptak megbízásokat, amelyekhez nem értenek, de akkor is meg kell csinálni, mert úgyis kifizetik őket. Mindezt azért, mert a miniszterelnök tanácsadóit, akik nem végeztek érdemi munkát, így tudják kifizetni.

Mellár az interjúban elmondta, hogy az internetadó bevezetésével a kormány akart a szolgáltatók helyébe lépni. Ha ugyanis van egy állami szolgáltató, az a tartalmat is ellenőrizni tudja, így pedig el lehet butítani az embereket.

Frissítés:

A cikk megjelenése után a Századvég helyreigazítási kérelemmel fordult lapunkhoz. A kérelmet ebben a cikkünkben tettük közzé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik