Belföld

A kitiltást nem, a korrupciót tagadja a NAV

Az adóhatóság „nem kíván politikai csatározások részese lenni” – írták közleményükben.

„Egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy egyesek tényként kezelnek minden alapot nélkülöző kijelentéseket vagy sugalmazásokat, és ezt arra használják fel, hogy a NAV-ot ellehetetlenítsék és az adómorált rombolják” – írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

A sajtóosztálytól „Kitiltás” tárggyal kapta szerkesztőségünk az e-mailt, amit nagy várakozással nyitottunk meg a botrány kirobbanása után két héttel, de nem derül ki, hogy a NAV tisztségviselői azok közt vannak-e, akiknek beutazását az Amerikai Egyesült Államok megtiltotta. Ezt megpróbáljuk megtudni az adóhatóság sajtóosztályától, a válaszról természetesen beszámolunk.

Közleményében a NAV kiemeli még, hogy a bűnüldözés és a korrupció elleni harc egyik legfontosabb intézményének tekinti magát. Szerintük nem felel meg a valóságnak az, hogy ne lennének büntetőjogi következményei a „bűnszervezetek áfacsalásainak”. „A NAV bízik abban, hogy a hiteles tájékoztatás érdekében a sajtó munkatársai az alaptalan vádak mellett a feketegazdaság elleni fellépés eredményeiről is beszámolnak” – írják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik