Belföld

„Nem kérdeztük, mit gondol a magyar kormány a kitiltásról”

André Goodfriend (andré goodfriend, kitiltás amerikából, )
André Goodfriend (andré goodfriend, kitiltás amerikából, )

Hat magyar nem utazhat az Egyesült Államokba, de ez a szám még változhat. Mind a hatan a kormány alkalmazottai vagy kapcsolatban állnak a kormánnyal – közölte az amerikai ügyvivő.

További részletek az amerikai kitiltásról ERRE!

Az Egyesült Államok budapesti ügyvivője, André Goodfriend hétfőn délután sajtótájékoztatón beszélt az ügyről. A Hír24 híradójának elmondta, hogy a kitiltás alapjául szolgáló bizonyítékokat az amerikai kormány bírálja el. Nem kérték a magyar kormánytól, hogy bármilyen lépést tegyen és több információt sem fognak átadni, ahogy azt sem kérdezték, hogy a kormány egyetért-e a lépésükkel és mit gondolnak róla.

A sajtótájékoztatón az ügyvivő arra is kitért, hogy Rogán Antal tegnap azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy még nem tudják eldönteni, ez az egész ügy vicc vagy komoly. Az ügyvivő szerint teljesen komoly.

A nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésén Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy „baráti segítséget” várnak Amerikától az üggyel kapcsolatos vizsgálathoz, noha megírtuk: az amerikai külügyminisztériumot törvény kötelezi arra, hogy tartsa titokban a 7750-es proklamáció alapján visszavont vízumokkal kapcsolatos információkat. 


Forrás: MTI/Máthé Zoltán 

A sajtótájékoztatóról további részleteket 19 órakor a Story 4-en, a Hír24 híradójából tudhatnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik