Belföld

Érpatakon új választás jöhet

A Hír24 híradójának információi szerint a polgármesteri és a képviselőválasztás eredményét is megsemmisítették.

A Hír24.hu-nak Dr. Papp Csaba, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Választási Iroda vezetője megerősítette az értesülést. Hivatalos határozat a késő esti órákban várható, a bizottság ugyanis ezekben a percekben is ülésezik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy miért kaszálta el a határozatot a helyi bizottság, de információink szerint okiratok és tanúvallomások alapján bebizonyosodott, hogy a szavazókörökben a delegáltak és más személyek befolyásolták a választók akaratát.

A múlt vasárnapi önkormányzati választáson Orosz Mihály Zoltán eddigi polgármester nyert. A településvezető lapunk megkeresésére elmondta, kétség sem férhet a szavazás tisztaságához, szerinte ez az egész „egy szabadkőműves, és nyilván a fideszesekkel teljesen szinkronban lévő becstelen akció.”

Hozzátette: bízik benne, hogy a Debreceni Ítélőtábla korrektebb végzést fog hozni, és „nem ül fel a Fidesz haveri mutyijának, ha meg nem, akkor pedig megnyerjük újra.”

A szélsőjobboldali, „rendpárti” városvezető olyan megnyilvánulásairól vált ismertté, minthogy kézzel töretett követ a közmunkásokkal, önkormányzati megemlékezést tartott a becsület napján, általános iskolások előtt pedig úgy fogalmazott, hogy akinek nem tetszenek a hagyományok, „menjen a liberálisokhoz, menjen fel a buzifelvonulásra”. Egyik ellenfelére kis híján rágyújtották a házat. Orosz ráadásul a polgármesteri jogkörökkel felruházva az alig 1800 lakosú településen 2010-ben 28, 2011-ben 29 gyereket emelt ki családjaikból. Nemrég mi is készítettünk vele interjút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik