Belföld

Beteltek a szállodák a hosszú hétvégére

Már most nehéz üres szobát találni az október 23. utáni hosszú hétvégére.

A legjobb vidéki wellness-hotelekre már most ki lehet tenni a megtelt táblát, pedig az utolsó nagy foglalási roham még hátravan. A tíz legnépszerűbb település közül nyolcban van termálfürdő; a legfelkapottabb célpont Eger – írja a Világgazdaság.

Ahol wellnesszelni lehet, ott teltház várható, a többi városi és budapesti szállodában nem lényegesen magasabb a telítettség, mint máskor – közölte a Danubius szállodalánc. A Hunguest Hotels pedig arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a 21 házból álló szállodalánc már most 90 százalékos telítettségen áll, de például a tapolcai, a zalakarosi és a hajdúszoboszlói hotelekben már akadnak teljes kihasználtságú napok is.

A szállodák főleg hároméjszakás csomagokat árulnak, a szobákat ilyenkor akár 10-15 százalékkal magasabb áron lehet értékesíteni. Sokan azonban a lehető legrövidebb időszakra foglalnak, gyakran már csak egy vagy két éjszakára sikerül telt házat produkálniuk a házaknak. A szallas.hu szerint az átlagos foglalási érték a négynapos hétvégére meghaladja az 50 ezer forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik