Pénzügy

Van még szabad hely Pünkösdre!

Most hétvégén

A magyar családok körében egyre népszerűbbek a hosszú hétvégi kikapcsolódások, wellnesselések, min inyaralások. Pünkösd a következő ilyen lehetőség.

Akik el szeretnének utazni, azoknak lassan érdemes lefoglalniuk a szállást, vagy programot, mert a héten már igencsak megnőtt az érdeklődés a pihenési, kikapcsolódási lehetőségek iránt – tudtuk meg a Szállás.hu-tól.

Így terveznek a családok

A portál a foglalási adatok alapján úgy tájékoztatott minket, hogy a legnépszerűbb célpontok eddig a Balaton, a Bükk, Erdély és Horvátország. Az utazók többsége 3 nap, 2 éjszakára menne el, szombattól hétfőig.

Egy hosszú hétvége átlagban 40 ezer forintból jön ki egy személy részére, de a Szállás.hu-n található ajánlatokban böngészve már akár 10 ezer forintból is kijöhet egy 3 éjszakás foglalás.

Családosoknak és nyugdíjasoknak

A portál családosoknak ajánlja például a sümegi Kapitány Hotelt, ahol baba- és gyerekbarát szolgáltatásokkal, fedett pancsolóval, játszószobával, játszótérrel élménymedencékkel várják a kicsiket és a nagyokat.

A nyugdíjasok figyelmét pedig a zalakarosi Forrás Hotelre hívják fel, ahol nyugodt környezetben pihenhetnek a gyógyulni vágyók.

Mindkét helyen lehet SZÉP- kártyával is fizetni.

Május 31-ig el kell költeni!

S ha már a SZÉP- kártyát említettük: akinek még 2012-ben feltöltött összeg van a kártyáján, az ne felejtse el, hogy legkésőbb május 31-ig el kell költenie. (Az el nem költött pénzek egyébként a munkáltatók számláján íródnak jóvá.) Érdemes tehát ezeket az összegeket is felhasználni például a hosszú hétvégi foglaláshoz. A szállásért és a fürdőszolgáltatásokért mindhárom alszámla egyenlegéből fizethető akár az egész család kikapcsolódása.

Hogy kinek mennyi az egyenlege, azt meg lehet nézni a kártyaszolgáltatók oldalán.

A szolgáltatók jelzése szerint pár napja még majdnem 2 milliárd forint várt felhasználásra (97 százalékban már elköltötték a 2012-es pénzeket a kártyatulajdonosok).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik